Partnerek

A projektben a Fővárosi Önkormányzat fő partnere a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. Az MNNSZ szakmai alapon működő iparági szövetség, amelynek közel 300 tagvállalata a hazai napkollektor, napelem,- inverter,- tartószerkezetgyártók és forgalmazók, a megújuló alapú villamosenergia termelés és értékesítés, a napelemes és napkollektoros rendszerek tervezése, kivitelezése és az oktatás területét képviseli. A szövetség célja, hogy hazánkban is mind szélesebb körben elterjessze a megújuló energiák, ezen belül a napenergia hasznosítását, ezáltal hozzájáruljon az import energia függőség csökkentéséhez, a hazai megújuló ipar fejlesztéséhez és munkahelyek teremtéséhez.

A projekt nemzetközi partnere az Agora Energiewende német kutatószervezet. A szervezet célja, hogy tudományosan megalapozott és politikailag kivitelezhető alternatívákat dolgozzon ki a klímasemlegesség elérése érdekében Németországban illetve egész Európában és globálisan is.

Hálózati oldalról az ELMŰ (E-ON) nyújt tudás- és tapasztalat-megosztást a munkához.

Ez a projekt a Német Gazdasági és Klímaügyi Minisztérium (BMWK) Európai Klímavédelmi Kezdeményezésének (EUKI) része.

A támogatási program az egész Európai Unió területén finanszíroz klímavédelmi kezdeményezéseket, a “Budapest-Nappal hajtva” projekthez több mint félmillió euró pénzügyi támogatást biztosított.